Microsoft's journey on Agile transformation

De Developer Division van Microsoft is verantwoordelijk voor enorme software projecten zoals Visual Studio, Visual Studio Team Services en Team Foundation Server. Sinds een paar jaar is deze divisie aan het veranderen van een klassieke waterval - product in een doos - aanpak naar een agile, online dienst met reguliere updates. 

Op dinsdag 28 maart laat Ewald Hofman van Microsoft zien welke processen en best practices ze hanteren om sneller te leveren, te reageren op feedback, te plannen en te leren en tegelijkertijd in contact te blijven met klanten, kwaliteit te verbeteren en succes te meten. Samen discussiëren we over de issues in de organisatie die optreden bij zo'n veranderingstraject aan de hand van voorbeelden van belangrijke meetpunten en acties om de organisatie bij iedere sprint te verbeteren. Kortom, deze sessie is een uitgelezen kans om te leren wat het betekent om te transformeren van een traditioneel software delivery team naar een modern DevOps team.

Ewald Hofman is een Senior Program Manager in de Visual Studio Cloud Services (VSCS) divisie van Microsoft. Daar richt hij zich op verbeteringen in projectmanagement en -planning voor producten en onderdelen van Visual Studio Team Services en Team Foundation Server. Ewald startte bij Microsoft in 2011 als Program Manager voor Visual Studio. Voordat hij daar aan de slag ging heeft Ewald gewerkt bij diverse startups en consultancy-bedrijven in Nederland. Zijn passie is Application Lifecycle Management (ALM) en op grond van zijn werk voor de developer community heeft hij de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) award ontvangen. Als iets hem drijft, dan is het wel zijn streven om de productiviteit en voorspelbaarheid van teams te verbeteren.

Deze speciale dotNed-avond begint om 18.00. Microsoft verzorgt eten en drinken voor de avond. 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Evert van de Beekstraat 354, 1118 CZ Schiphol


dinsdag 28 maart 2017

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.