Azure Networking for Developers bij Info Support

Met de introductie van devops en zeker in combinatie met de cloud, moeten teams steeds vaker ook zelf kennis hebben van netwerk technologie. Maar soms kan dat bij een eerste kennismaking wel voelen als het bekende bomen en bos verhaal.

In deze sessie behandelen Jeroen en Thomas een aantal key netwerk componenten van Microsoft Azure, denk daar bij aan VNet, IP addressing, NAT, VPN Gateways, Express Routes, (global), Virtual Wan, (Global) Peer-to-Peer networking, Loadbalancers, Frontdoor, Azure Firewall, Application Gatways, etc, etc.

In het bijzonder zullen we ingaan op de verschillende op de netwerktechnologie van Azure paasdiensten, inbound en outbound ip-adressen, access restrictions, private endpoints, hybrid connections en virtual network integration. Hoe verbind je de diverse diensten met elkaar.

We zullen dit uitleggen aan de hand van diverse netwerk diagrammen waar al deze componenten zijn toegepast.  En we zullen uiteraard ook het een en ander in de Azure omgeving laten zien.

Jeroen Koelewijn is network engineer met veel ervaring met het opzetten van Azure networking voor diverse opdrachtgevers van Info Support.


Thomas de Klerk is Trainer/Consultant bij Info Support en zijn netwerk kennis dateert al van de vorige eeuw, maar is toch ook wel aardig bijgebleven met de laatste stand van zaken.

 

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Kruisboog 42, 3905 TE Veenendaal


donderdag 23 februari 2023

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.