BDD en Microservices bij VICompany

Op donderdag 24 november zijn we te gast bij VICompany, in het hartje van Rotterdam.

We hebben deze avond twee sprekers, allebei met hun eigen onderwerp maar wel enigzins gerelateerd.

Als eerste kunnen we luisteren naar Casper Broeren, die ons gaat vertellen over de BDD patterns en het belang binnen een echt project. Patterns die hij toepast binnen zijn werk als developer voor financiële applicaties zullen worden gedeeld. Aan de hand van een basis uitleg en hands-on voorbeeld gaan we alle facetten zien die we bij VI Company gebruiken (geen eerdere kennis is nodig). Leer daarnaast waarom Gherkin een onmisbare tool is voor zowel development als niet-technische mensen.

Na dit verhaal, hebben we even een korte pauze, zodat Dennis van der Stelt zijn plaats in kan gaan nemen. Dennis praat dan over het bouwen van event-driven microservices. Microservices werden 10 jaar geleden geintroduceerd en sindsdien hebben we allemaal wel geprobeerd om ze te bouwen. Uiteraard probeerden we ze zo klein en autonoom mogelijk te maken. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat we een soort van gedistribueerde monoliet aan het bouwen zijn. In deze sessie nemen we een business proces en, startend vanuit het begin, ontwikkelen we een aantal microservices om uiteindelijk tot een werkbare oplossing te komen. Het eindresultaat toont aan hoe we ‘loosly-coupled’  microservices kunnen bouwen die onderhoudbaar, testbaar en makkelijk uitrolbaar zijn!

Met andere woorden: eeen avond om absoluut bij te zijn.

Uiteraard is deze avond, na registratie, geheel gratis. Voor wat eten en drinken is gezorgd. Het enige dat we van je vragen is dat als je onverhoopt niet kunt, je even af te melden: dit soort avonden loopt snel vol en we willen dan graag jouw plek beschikbaar maken voor iemand anders.

VI Company is gelegen in het centrum van Rotterdam, naast het Centraal Station en dus uitstekend bereikbaar met het OV.


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Stationsplein 45, Rotterdam


donderdag 24 november 2022

Let op: deze meeting heeft een andere begin- en eindtijd dan je van ons gewend bent. Bekijk het programma voor de exacte aanvangstijd.