Een rondje langs de patronen, principes en richtlijnen voor het schrijven van onderhoudbare code

Op donderdag 18 april zijn we te gast Aviva Solutions in Koudekerk aan den Rijn. Deze avond gaat Dennis Doomen het hebben over het schrijven  van goed onderhoudbare code. 

 

Sessie omschrijving

Het schrijven van goed onderhoudbare code is niet zo makkelijk als het lijkt. Niet alleen is het onderhevig aan meningen en smaak, veel van de bekende technieken zoals Clean Code, SOLID en dergelijke worden nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd resulterende in onnodige dogma. Je kunt wel zeggen dat een van de pijlers in mijn carrière het vinden van een goede balans tussen al deze verschillende patronen, principes en richtlijnen is. Ik ben continu op zoek naar de voor- en nadelen, situaties waar iets wel en waar iets niet werkt. Daarom wil ik deze sessie gebruiken om (nog maar eens) mijn ideeën te delen over hoe ik denk over het schrijven van onderhoudbare code. We gaan het dan hebben over architectuurboundaries, class design, geautomatiseerd testen en alle gevolgen op je ontwikkelproces. Als je om je code geeft, zorg dan dat je erbij bent.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Aviva Solutions. Uiteraard is ook deze avond, na inschrijving, geheel gratis! We beginnen zoals altijd om 19:00 maar de deuren gaan open om 18:00 voor een hapje en een drankje. De ontvangst én het eten verzorgen we in het café onder het Aviva kantoor. Dit is café De Hoek op Dorpsstraat 50 in Koudekerk aan den Rijn. Parkeren kan op openbare parkeerplaatsen: aan de Dorpsstaat, Rijndijk en bij Dorpsstraat 45a (=kringloopwinkel)

 

Aviva Solutions

Aviva Solutions is een full service internetbureau dat effectieve digitale oplossingen maakt met Microsoft technologie. Dat doen ze al ruim 12 jaar. En als strategisch ICT partner helpen ze ook nog eens bij het maken van slimme technische keuzes. 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Dorpsstraat 50-B, 2396 HC Koudekerk aan den Rijn


donderdag 18 april 2019

Let op: deze meeting heeft een andere begin- en eindtijd dan je van ons gewend bent. Bekijk het programma voor de exacte aanvangstijd.