Evolving your service landscape

De term microservices zal menig ontwikkelaar niet meer volslagen onbekend in de oren klinken. De laatste jaren is de hype wat geluwd en kunnen we met ervaringen uit de praktijk beoordelen of het enthousiasme gerechtvaardigd is. Alex Thissen kan daar als geen ander boeiend over vertellen. In de dotNed-sessie op donderdag 19 januari kijken we met hem naar hoe om te gaan met de contacten tussen verschiilende services

 

Over de sessie:

Nu applicaties meer gedistribueerd en ontkoppeld worden, moet je er juist voor zorgen dat de verschillende delen van de applicatie zich goed aan de onderlinge contracten houden. En dat des te meer als applicaties groeien en meer volwassen worden.

In deze sessie kijken we hoe je versiebeheer kunt toepassen op contracten tussen clients en services, maar ook tussen publishers en subscribers. Ook zal je zien wat het testen van contracten inhoudt en hoe het je kan helpen om meer grip te krijgen op het releasen van nieuwe versies van je services.

We gaan naar de concepten, benaderingen en strategieën hierachter kijken, maar krijgen ook een praktisch beeld van het toepassen van deze ideeën in uw softwarelevenscyclus met behulp van op .NET gebaseerde oplossingen en Pact voor contract testen.

 

Waar zijn we die avond?

We zijn die avond te gast bij Macaw in Hoofddorp en de deur gaat open om 18:00. De kok is al bezig met het voorbereiden voor het eten. De sessie begint om 19:00 dus er is genoeg tijd om even lekker wat te eten, te drinken en om bij te praten! En uiteraard is deze avond, na inschrijving, geheel gratis!


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Taurusavenue 16E, Hoofddorp


donderdag 19 januari 2023

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.