Unity 3D Development bij Rabobank

Logo Unity3DOp donderdag 28 maart zijn we te gast op het hoofdkantoor van de Rabobank te Utrecht. Deze avond gaan we het hebben over het programmeren in C# en Unity3D, de game omgeving. En voor je nu denkt: games zijn niets voor mij, wacht nog even met oordelen. We hebben deze avond 2 sessies die je laten zien wat je allemaal met dit soort omgevingen kan doen!

Als eerste neemt Dennis Vroegop je mee door de mogelijkhedien van het platform:

Back to the basics: lol hebben met Unity.

De meeste mensen die beginnen te programmeren maken kleine, leuke en vooral simpele applicaties. Vaak zijn dat wat simpele spelletjes, al dan niet met wat grafische grapjes. Later in je carrière doe je dat meestal niet meer: je bent meer bezig met serieuze oplossingen die serieuze business problemen oplossen. Dat kan ook heel leuk zijn (sterker nog: dat hoort ook heel leuk te zijn) maar toch kan het enorm bevredigend zijn om gewoon iets te maken wat het gevoel van het begin terug haalt.

Met Unity heb je een ijzersterk platform dat dat mogelijk maakt. Als een van de twee leidende game engines en game ontwikkel platformen, is Unity een hele leuke manier om verder te kijken dan je wellicht vanuit je corporate denken gewend bent. Met Unity is het heel eenvoudig om 3D applicaties te maken, voor heel veel verschillende platforms. Dennis neemt je in deze sessie mee door de mogelijkheden en laat je zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om bijvoorbeeld iets voor Virtual Reality te bouwen. We kijken naar Unity, de workflow, de technieken maar vooral: we gaan weer veel plezier in het bouwen krijgen!

Hierna komen Erik Bahlmann en Eddy Ensing van de Rabobank ons wat vertellen over een 2D shooter die ze ontwikkeld hebben en wat de ideeen daarachter waren:

De ervaringen van een gamende beheerder zonder ontwikkel kennis.

De bijeenkomst begint zoals gebruikelijk om 19:00u maar je bent welkom vanaf 18:00u voor een hapje, drankje en om bij te praten met collega-ontwikkelaars.


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Croeselaan 18, 3521 AG Utrecht


donderdag 28 maart 2019

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.